Yoga: posturi si respiratie

Yoga este o stiinta pura a transformarii fiintei umane, bazata pe relatia de interdependenta:
                                                       MINTE – CORP – RESPIRATIE

yoga

Hatha Yoga este o ramura a sistemul yoga, care porneste de la controlul corpului  perfectionandu-l in mod constient prin practicarea unor exercitii  (asane) si a unor tehnici de respiratie (pranayama).  Acestea  au rolul de a echilibra cei doi curenti de energie care anima corpul nostru:  pozitiv (HA – Soare) si negativ  (THA – Luna), iar cand acestia sunt in echilibru perfect, ne bucuram de o sanatate perfecta.

O ASANA sau tehnică posturală yoga implică menţinerea unei  poziţii corporale pe o anumită perioadă de timp,  însoţită de o concentrare mentala specifică asupra circuitului energetic si centrului de forta activat .  Putem spune ca o asana  implica o actiune interioara si una exterioara. Actiunea exterioara vizeaza corpul fizic, mai precis musculatura si articulatiile, iar cea interioara actioneaza la nivelul centrilor subtili de forta si a nadis-urilor (ce constituie corpul pranic).

Astfel, postura yoghina este o veritabila formula magica:

* intretine in stare excelenta  functiile corpului fizic
* echilibreza energiile pranice care actioneaza in mod direct asupra corpului fizic
* linisteste mentalul prin atentia pe care o necesita practica posturii
* exerseaza controlului respiratiei (pranayama)

Yoga ne ajuta sa intelegem ca FERICIREA trebuie cautata in noi insine pentru ca inseamna, de fapt, armonia corpului, a mintii si a sufletului. Practicand posturile yoga, exercitiile de respiratie si meditatia, poti ajunge la acel echilibru fizic, psihic, mental si spiritual care este sursa fericirii.

Sesiuni individuale si colective

Contact:  Yoga Teacher Delia

Telefon: 0740 38 33 89
Sau vizitati pagina de Facebook: www.facebook.com