Istoric

Procedeul de hidrocolonoterapie sau “spalarea colonului” nu este un tratament nou. El a fost mentionat pentru prima data intr-un vechi document egiptean, “Ebers Papyrus”, in anul 1500 iH.

Ulterior, hidrocolonoterapia si clismele au fost folosite in Franta si Grecia, raspandindu-se in intreaga lume ca si tratament pentru febra, constipatie si diverse boli.

In sec 19 s-a crezut ca toxinele pot fi eliminate din corp realizand un sistem de curatare bazat pe apa care sa functioneze pe baza legii graviatiei. In 1908, omul de stiinta rus, Elie Metchnikoff a primit Premiul Nobel pentru cercetarile sale in domeniul imunitatii. El a descoperit ca bolile se datoreaza toxinelor acumulate in corp si ca, in special  toxinele din intestin, pot scurta viata unei persoane. El a aratat ca prin curatarea colonului are loc echilibrarea bacteriilor pozitive si se obtine ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor si o stare generala de bine. La scurt timp dupa aceasta, multi doctori au inceput propriile lor cercetari si au elaborat studii care sustin faptul ca, principala sursa a problemelor de sanatate o constituie toxinele acumulate la nivelul intestinului gros.

Din 1920, hidrocolonoterapia a fost utilizata in spitalele si cabinetele din USA. Mult timp informatiile legate de aceasta procedura  au ramas ascunse, neutilizate, dar acum cunostintele legate de aceasta terapie preventiva sunt gata sa fie studiate si impartasite din nou publicului larg.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.