Intrebari Frecvente

 

Hidrocolonoterapia este un procedeu dureros?

        Nu. Cateodata, in timpul procedurii, colonul se contracta si elimina o cantitate mai mare de materie, determinand crampe si o senzatie de a merge urgent la toaleta, dar sunt senzatii scurte si suportabile, pe care sigur le-ati mai experimentat. Foarte multe persoane se simt eliberate, curate si mai usoare dupa procedura.

        Este o procedura sigura?

        Nu numai ca este sigura, dar are si multiple beneficii. Echipamentul are componente care nu intra in contact cu pacientul dar care sunt dezinfectate dupa fiecare sedinta, cu o solutie aprobata de catre Ministerul Sanatatii si componente care intra in contact cu persoana si sunt de unica folosinta.

        Apa este filtrata si introdusa cu presiune mica, astfel incat nu exista riscul perforarii intestinului.

        Care sunt beneficiile?

        Colonul este “cosul de gunoi” al tractului digestiv si foarte putini oameni elimina cu regularitate, in mod ideal, de 2 sau 3 ori pe zi. In absenta acestui ritm, apare stagnarea si formarea bacteriilor “rele”. Un nivel crescut de toxine in corp conduce la halitoza (respiratie urat mirositoare), iritabilitate, nivel scazut de energie, stare generala proasta.

        Spalarea colonului ajuta la eliminarea toxinelor si curata acest “cos de gunoi” de toata incarcatura sa putreda.

        In ce mod ma ajuta hidrocolonoterapia?

        In timpul irigarii colonului, actiunea muschilor este imbunatatita, “buzunarele” intestinului sunt golite si colonul incepe sa lucreze eficient, pentru ca a revenit la forma originala. Datorita acestui fapt, timpul de tranzit este mult imbunatatit, iar nutrientii sunt absorbiti rapid si natural prin peretii intestinului.

        De cate tratamente voi avea nevoie?

        Terapeutul dvs va va asista si sfatui dupa prima sedinta asupra frecventei acestui tratament si va va da indicatiile necesare pentru a va mentine starea de sanatate.